Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az ózdiakat nem lehet kivenni az emberből
  2023-12-04 20:45:52, hétfő
 
   
  Lesúroltam ebéd után a fürdőszoba csempéket, kimostam, kisósavaztam mindent. Minden rossz, a csap is törött több helyen, de ha cserélni kellene, akkor mindent ki kellene a csempékkel együtt. Kicsi ez a lakás, épphogy egy személyes, különösen, hogy a pince is a másik lépcsőházban van, a pici szobát használom spájznak. Csak bízni tudok abban, hogy nem lopják el a könyveimet, amiket lecipeltem nagyszoba festés előtt a pincéjükbe. Hiába reklamáltam, hogy van akinek 2 pincéje is van, nekekm nem járt, nemhogy önálló.

Hajnalban néha összeszedem magamat, s ha nem csúszik, bár ezt a negyedikről nem látom, átmegyek a Pennybe akciós dolgokért. Ma is otthagytam 7.900,-Ft-ot,szinte a semmire és mind akciós volt. Igaz, volt benne egy akciós pezsgő és halrudacska 2 csomaggal, de nehéz kitalálni mindig, mit készítsek vacsorára. Sokat költök, rengeteg pénzem elment ahhoz képest, amennyi a bevételem: 116 ezer már, azt hiszem. Hétfőnként megveszek 2 db kaukázusi kefírt is, meg időnként narancsot, kivit.
Engem az egészségügy áldozása alatt nem százalékolt le, sem bolt és közlekedés fóbiájukkal, sem totál kimerültséggel,sem legyőzése alatt a sátánjuknak, rózsakerestes rendnek, főnix utcanépnek, kommunistáknak, sem a II-es Idegosztályának Balogh Gizellának és Sági Ilonának, csak annyit mondott, hogy én már mindent ki fogok bírni és belőlem már sohasem lesz ember, 1991-ben. csak akkor százalékoltak le, amikor már Müllerék végeztek ki menve végig az elmebetegek kartonjain. Meg kértem ismét az emberjogi bizottságoktól is a kivizsgálását a velem történteknek elvitelemmel együtt, 2001-ben. Még azt is nekem rótta fel a Szörnyeteg koporsója főszereplője, Dávid Mónika pszichiáter, mint igazságügyi elmeszakértő, hogy annyit mondtam, kigyulladt a paplan rajtam éjszaka a Tatárdombon.A saját kivégzését hajtotta végre a pszichiátriájával, 1972-es kezdetével az eltemetésüknek helyette. 2012-ben elvették a rokkantságit, rehabilitációsnak minősítettek át egyfolytában fenyegetve engem azzal, hogy a kis összeget bármikor elvehetik. Három éve is a tüdőgondozó doktornője azt mondta, nekem semmi bajom nincsen. Csak kövér vagyok, fogyjak le. Mindig fogyasztani akarták a miskolci elmeosztály csapását, ami bennem dagadt és cipelt a melleimnél fogva sátán feleségeként 1998 óta.

Nem tudtam nyugdíjba menni, bár a bedolgozott évek után ezerhatszáz forinttal többet kaptam volna, de ha elfogadom, elestem volna a 13. havi nyugdíjtól és a most kapott harmincvalahányezer forinttól. Nem tudtam mit tenni, így örökké rokkant járadékos leszek.

Szóval hótaposóban indulok el a biztonság kedvéért, mert a széttaposott lábaimmal nem érzékelem, hogy lépek, egyáltalán nem tudok télen közlekedni. Egy héten kétszer megyek boltba, de most, hogy tél van, már nem fogok tudni, csak dél körül, amikor le vannak szórva az utak, járdák. Keddenként a többi ügyemet intézem, mint patika, dm, ahol beszerzem a szám fertőtlenítéséhez az eszközöket, meg csekkezés, coop, kisebb üzletek. Persze, ha jön egy kontroll, vagy más, mindent borít.

Délután odatettem egy kis zöldbablevest szalonnabőrrel és hagymával. A babérlevél késő jutott az eszembe, már habarás után. Úgyhogy lefedtem és vártam, hogy legyen íze. Nem volt itthon csirkemellfilé, vagy kolbász, hogy mást is tegyek bele. Mini hűtőm van, nagyobb ebben a lakásban nem fér el, rajta van a mikro. Kiszedtem hűlni, csak éreztem rajta, hogy valami furcsa van benne, meghatározhatatlan íz. Kivettem a szalonnabőrt, megszagoltam, hát iszonyatos volt. Hűtőből vettem ki, ott nem romolhatott meg. Utána néztem az avas szalonna fogyasztásnak, dohányosoknak kimondottan előnyös, mert olyan réteget képez a szájban, mely megakadályozza a száj és garatrákot.
1997-ben történt még, hogy közölte egy nagy darab szőke elmebeteg és egy cigány társa, hogy fizessék meg nekik az orvosok a cigijüket és kávéjukat. Nem tudtam, mi következik, hogy én napi tíz kávét fogok meginni becsinált szívvel, nemi gyalázása alatt az országnak minden nemi csapásuk kitermelésével, meg egymás után fogom szívni a cigijüket.

Nagy győzelem volt Borsod megyének, hogy betette a cigit először nagynéném szájába, akit férjhez adtak egy romániai bíróhoz a három lépcsőház berendezésével árja kihalatás céljából, majd az unokanővéremébe, Gyuri bátyáméba, Gyuszi öcsémébe és az enyémbe 1973-as fényevésük alatt. Én kinn álltam a bagósokkal kaja szünetekben, ők kínáltak meg cigivel. Hát amit létrehoztak a családból, kihalatva minden ágát, ez égig hatolt valóságban, nem kellett üzenni a magyarok földönkívülijeinek és a medvének, hogy olyat kottáznak az égbe, melyet többé nem mos le a hó. Vérből tisztulnak, de hosszabbítanak végtelenül, költözéssel is, könyveik, tetteik, szerepeik, betegségeik, torzulásaik végrehajtásával. Apa nagyon haragudott a cigarettára, nem is állt szóba azzal, aki cigizett, neki ez mind nagy teher lehetett, mint természetjáró embernek.

Beosztottam a hetemet, apránként letörölgetem a polcokat is. Nem akartam semmit sem ide, de a lányom rábeszélt, hogy vesznek nekem új tévét, összeadják a pénzt. Nem akartam elfogadni, mert így is a segítségükre szorulok, meg nem nézek televíziót, csak ha jól film megy, azt is állandóan megszakítva a cigi, meg a fájdalom miatt. De mivel a legtöbb film, amit nézni akarok, HD, mégis elfogadtam a televíziót, amit a lányom megrendelt múlt hónap 22-23-a körül, az én címemre. De a mai napig nem jött meg, hiába reklamáltam eddig.
Már csak remélni tudom, hogy nem lesz törött a televízió, vagy nem fog hamar elromlani. Ugyanis az LG képcsöves televíziót oda kell majd adni valakinek.

Lányom nagyon jól megszervezte a festést nyáron, igaz, hogy azt hittem,szabadságon lesz, nem fogom vele terhelni. De többen felmondtak, így négy munkakör hárult rá egyedül. Hozott két fiúcskát, ők hordták le a bútorokat és ruhákat, cipőket a garázsba, míg a könyveket előtte én a pincébe és a másik szobába az ágyra. Minek ennyi könyv, ha 1986 óta nem vagyok képes olvasni? Meg a rengeteg drága könyvet Müllerék népe a miskolci elmeosztállyal elégette a vaskályhájában a náciknak, ami lobogott éjjel-nappal, meg az udvaron az összes írásommal, megjelent újságokkal együtt, a naplómmal, amiben vezettem mindent megjelenés ideje alapján. Megírtam a Tarot könyv összes történelmét India történelmével együtt. De hát ez a Vargák sorsa volt, hogy én semmi sem lehetek és mindent mindig kezdek elölről, meg az arcom nem lesz ismerős. Másképpen ez végleges leszámolása volt velem a világnak, mivel ott voltak valamennyien, amik érintettek a könyvekben, bibliákban. Én lementem festés előtt Újhelybe, átadtam a festőknek a lakáskulcsot, kikészítettem mindent, amiről gondoltam, hogy kell majd. Mert össze is takarítottak maguk után. Majd bedobták a kulcsot a postaládába, a készre jöttem vissza, csak vissza kellett hozni a holmikat, bútorokat a garázsból. Lányom kapkodott, négy munkakör közben eljönni, nehéz munka volt. Vagy talán onnantól volt négy, mert aznap mondott fel még egy tag.

Kérdeztem is a festőt előtte, a garzonokból hová pakolnak? Remélem, ezt a szobát már senki sem mocskolja össze, nem tapassza rá a hamut, kormot, mocskát a kíséretüknek, ami eddig követett a rendetlenek miatt.

Holnap várom a fejleményt televízió ügyben, majd elindulok a DM-be, benézek a spárba is húsért karácsonyra. Nem lehet kiszámítani az időt, muszáj megvenni, amikor lehet járni. Remélem, befér a hús a mini fagyóba!

Azt írta a miskolci újság, hogy az ózdiakat nem lehet kivenni az emberből. Meddig fog tartani így a haldoklásom, mely 1997-es torünnepe óta tart a világnak?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: végrehajtásával, idegosztályának, unokanővéremébe, vaskályhájában, kimerültséggel, berendezésével, megakadályozza, csirkemellfilé, kitermelésével, elmeosztállyal, hosszabbítanak, eltemetésüknek, kommunistáknak, bizottságoktól, szalonnabőrrel, zöldbablevest, rózsakerestes, százalékoltak, kivizsgálását, természetjáró, dohányosoknak, fogyasztásnak, kikészítettem, történelmével, lépcsőházban, szalonnabőrt, kíséretüknek, elvitelemmel, valamennyien, elmeszakértő, lakáskulcsot, főszereplője, széttaposott, megszervezte, feleségeként, megszagoltam, fürdőszoba csempéket, csempékkel együtt, másik lépcsőházban, pici szobát, akciós pezsgő, egészségügy áldozása, elmebetegek kartonjain, emberjogi bizottságoktól, velem történteknek, paplan rajtam, saját kivégzését, eltemetésüknek helyette, tüdőgondozó doktornője, miskolci elmeosztály, melleimnél fogva, bedolgozott évek, II-es Idegosztályának Balogh Gizellának, Sági Ilonának, Dávid Mónika,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A tömeg, a Mester, a módszer, ...  képre írva  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Tavaszi kép  Nem méltó hozzád  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Elköszönt  Rátalálsz  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Őrizkednünk kell...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Fehér virág  A kételkedés kezelése  Gonosz démon-álarc  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png lepke  Bounty krémes  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kellemes délutánt kívánok  Zilahy Lajos gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szívem tiéd  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Julian Brass gondolata  Még csak most kezdődik a nap  A kételkedés kezelése  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Ágai Ágnes – Csendélet  Png fotel  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Garai Gábor - Takarítás  Esti kép  A kételkedés kezelése  Németh László tollából  Nagyi telefonál  Hiányzik  Facebookon kaptam  Png cica  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png ház  Fekete-erdő desszert  Paul David Tripp Április 19  Szép álmokat!  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
fürdőszoba csempéket, csempékkel együtt, másik lépcsőházban, pici szobát, akciós pezsgő, egészségügy áldozása, elmebetegek kartonjain, emberjogi bizottságoktól, velem történteknek, paplan rajtam, saját kivégzését, eltemetésüknek helyette, tüdőgondozó doktornője, miskolci elmeosztály, melleimnél fogva, bedolgozott évek, most kapott, biztonság kedvéért, széttaposott lábaimmal, héten kétszer, többi ügyemet, szám fertőtlenítéséhez, babérlevél késő, avas szalonna, nagy darab, cigány társa, országnak minden, cigit először, romániai bíróhoz, három lépcsőház, enyémbe 1973-as, bagósokkal kaja, lányom rábeszélt, segítségükre szorulok, fájdalom miatt, legtöbb film, lányom megrendelt, festést nyáron, könyveket előtte, másik szobába, rengeteg drága, miskolci elmeosztállyal, összes írásommal, készre jöttem, festőt előtte, garzonokból hová, rendetlenek miatt, fejleményt televízió, mini fagyóba, miskolci újság, végrehajtásával, idegosztályának, unokanővéremébe, vaskályhájában, kimerültséggel, berendezésével, megakadályozza, csirkemellfilé, kitermelésével, elmeosztállyal, hosszabbítanak, eltemetésüknek, kommunistáknak, bizottságoktól, szalonnabőrrel, zöldbablevest, rózsakerestes, százalékoltak, kivizsgálását, természetjáró, dohányosoknak, fogyasztásnak, kikészítettem, történelmével, lépcsőházban, szalonnabőrt, kíséretüknek, elvitelemmel, valamennyien, elmeszakértő, lakáskulcsot, főszereplője, széttaposott, megszervezte, feleségeként, megszagoltam, egyfolytában, minősítettek, takarítottak, történteknek, segítségükre, kisósavaztam, letörölgetem, rokkantságit, reklamáltam, pszichiáter, igazságügyi, összeszedem, fogyasztani, negyedikről, tüdőgondozó, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 51 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 985
  • e Hét: 8458
  • e Hónap: 14699
  • e Év: 66965
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.